Automatická závlaha Stroje               Predaj a Služby Kontakty

  AUTOMATICKÁ ZÁVLAHA > Športové plochy

Medzi najviac zaťažované trávniky patria samozrejme ihriskové trávniky či už na futbalových, tenisových  resp. iných štadiónoch. Aj tu je kvalitná závlaha základným predpokladom vysokej kvality hracej plochy, schopnosti regenerácie, pri vysokej frekvencii záťaže a taktiež dobrého estetického účinku.
Preto je inštalácia dobrého zavlažovacieho systému dobrou investíciou, ktorá sa rýchlo vráti späť, vďaka kvalitnému hraciemu povrchu a v prvom rade vďaka podstatne nižšej spotrebe vody. Úspora vody oproti bežným prenosným alebo mobilným systémom dosahuje až 60%. Významné sú v neposlednej rade i minimálne nároky na obsluhu a možnosť intenzívnejšieho využívania hracej plochy.


V porovnaní so záhradami a parkami je tu vzhľadom k jednotlivým rozmerom hracej plochy návrh systému viac typizovaný a vychádza z niekoľkých základných koncepcií, ktoré  sa pravdaže vždy v štádiu návrhu prispôsobia konkrétnym miestnym podmienkam.

Moderný prostriedok ku znižovaniu nákladov
O to vyšší dôraz sa kladie na vlastnú kvalitu postrekovačov. Hlavnou prioritou zostáva  čo najvyššia rovnomernosť distribúcie závlahovej vody postrekovača.

Výrobky používané na futbalových systémoch sa radia aj v tomto ohľade ku špičke vo svojom obore.
Vzhľadom k minimalizácii zásahov do vlastnej hracej plochy sa väčšinou používajú najčastejšie používanej varianty postrekovače s dostrekom okolo 30 metrov. Postrekovače sú väčšinou samostatne ovládané, aby bolo možno presne pokryť nároky plne oslnených plôch a plôch zatienenými tribúnami.

Ďalším kritériom na športových plochách je bezpečnosť hráčov. Preto sú postrekovače v hracej ploche zabezpečené krytmi s umelým trávnikom, okolo hracej plochy sú potom montované pryžové kryty, ktoré znižujú nebezpečie pošmyknutia hráča.

Systém navrhovaný na mieru...
Viacej konkrétnych technických informácií nájdete v materiáloch RAIN BIRD, ktoré sú pripravené pre každého konkrétneho záujemcu. V týchto materiáloch sa dozviete viacej o nárokoch na tlak a množstvo vody, vzdialenosti a typ postrekovačov, špecifikácia trúbkových materiálov a mnoho ďalších podrobností. Naviac bezplatne vám na vaše konkrétne podmienky navrhneme systém, ktorý plne rešpektuje aktuálne rozmery hracej plochy a  požiadavky na ovládanie systému.

Profesionálny systém vyžaduje profesionálnu inštaláciu...
Zavlažovacie systémy sa radia medzi profesionálne systémy na celom svete. Preto prenechajte inštaláciu  profesionálnej firme so skúsenosťami a potrebným technickým vybavením. Ak máte záujem o takúto službu, kontaktujte nás, radi vám vyhovieme.

Produkty pre športové plochy



ORAG SLOVAKIA s.r.o.
Mojmírova 8
821 08 Bratislava
Slovenská republika
Prevádzka: Hrubá Borša

Tel.: 02/ 40 25 20 10
Mob.: ++421-(0)911 744 011
Fax.: 02 /40 25 20 20
E-mail: orag@orag.sk

Hľadaj: